Creativiteit, technologie en teamwork

In de wondere wereld van LEGO® is geen plan te spectaculair. Hetzelfde geldt voor de FIRST® LEGO® League, een wedstrijd waarin jaarlijks meer dan 200.000 jongeren van overal ter wereld het hoofd bieden aan de maatschappelijke uitdagingen van morgen. Elk team dat deelneemt aan de wedstrijd moet een reeks opdrachten uitvoeren die elk jaar een ander thema meekrijgen. Bij het uitwerken van de opdrachten zijn alle ideeën welkom, de gekste eerst. Want met behulp van creatieve technologie en een flinke portie wetenschap is alles mogelijk!

Jongeren vanaf het 5e en 6e leerjaar of leerlingen uit het 1e en 2e middelbaar vormen een team met ongeveer 10 klasgenoten met de leraar als centrale coach. De eerste uitdaging die ze als team aangaan: de regiofinale eind november. Daar kunnen de teams een felbegeerde plaats veroveren in de Beneluxfinale. De allerbeste teams kunnen zelfs naar de Europese finale of wereldfinale in Amerika gaan.

De FIRST® LEGO® League draait om Onderzoek, Robotica en Core Values. Het team met de beste score op deze drie categorieën, sleept de Champions Award in de wacht en mag rechtstreeks naar de internationale finales.

Robotica uiteraard het meest spectaculaire onderdeel van de FIRST® LEGO® League. Ontwerp, bouw en programmeer een robot met LEGO® MINDSTORMS®. Tijdens de finale sprokkelen jullie punten door met jullie robot missies snel en correct uit te voeren. Maar de jury kijkt ook naar de inventiviteit, stevigheid en kwaliteit van jullie robot. Ontdek de ingenieur in jezelf.

Is uw interesse getoond voor deelname misschien in het komende jaar?
Via de link vindt u de informatie over de inschrijving, klik hier